Σελίδες

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.


«ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ»

Την  19η Σεπτέμβριου 2015, στάλθηκε από τον γραφών επιστολή στην οποία γινόταν θέμα καταγγελίας για συγκεκριμένη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Facebook αλλά και θέμα παραπόνου για την προώθηση ανορθόδοξου κυνηγίου που εδώ και δεκαετίες διεξάγεται στην Κύπρο κατά την περίοδο κυνηγίου του ορτυκιού.
Το Ταμείο Θήρας δια του προϊσταμένου του κ. Παντελή Χατζηγέρου, μου απέστειλε γραπτώς απάντηση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε επί του θέματος της καταγγελίας αλλά και την άποψη του επί του θέματος του παραπόνου. Είτε ορθές, είτε λανθασμένες να είναι οι θέσεις του κ. Χατζηγέρου, δεν παύει να τον τιμά σαν Προϊστάμενο,  το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκε και μου απέστειλε απαντητική επιστολή με την υπογραφή του και με ημερομηνία 5/10/2015, για την οποία πράξη του τον ευχαριστώ, αφού έδειξε να αναγνωρίζει την όποια προσπάθεια γίνεται όπως επίσης και τα όποια λάθη υπάρχουν.
Δημόσια ευχαριστία θα πρέπει να δοθεί και στον εκπρόσωπο τύπου του Ταμείου Θήρας και Ανώτερο Επαρχιακό Λειτουργό κ. Πέτρο Αναγιωτό, για την συζήτηση επί του θέματος της επιστολής και την κατανόηση εκ μέρους του για τα λάθη και παραλήψεις που υπάρχουν και που χρειάζονται επίλυσης.   

Στην αντίπερα όχθη, η ΚΟΚ & ΔΑΖ η οποία μετά από ένα μήνα και μία εβδομάδα, δεν έχει ενδιαφερθεί καθόλου παρά του γεγονότος ότι ήταν παραλήπτης της επιστολής καταγγελίας και παραπόνου του γραφόντως, συγκεκριμένα στάλθηκε πέραν του Ταμείου Θήρας, στην Παγκύπρια Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΚ & ΔΑΖ και στο Παγκύπριο Συμβούλιο της ΚΟΚ & ΔΑΖ, όπως επίσης και στην Ε.Ε.Ε. ΚΟΚ & ΔΑΖ Λευκωσίας. Είναι γεγονός πως μετά από όλο αυτό το διάστημα η ΚΟΚ & ΔΑΖ δείχνει πλήρη απαξίωση επί του θέματος και με την απουσία και απαξίωση της προς το πρόσωπο μου, αλλά κυρίως προς τα γραφόμενα της επιστολής που της στάλθηκε. Δείχνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένα λάθος και όλα είναι μέλι- γάλα, αφού πολύ πρόσφατα σε συνέντευξη του προέδρου της, δηλώθηκε πως η Ομοσπονδία πράττει προς το συμφέρον των θηραμάτων και όχι προς τα προσωπικά συμφέροντα μεμονωμένων ατόμων….!!!!!
Κύριοι συνάδελφοι κυνηγοί η απαξίωση και ο εμπαιγμός προς τον νομοταγή κυνηγό, δεν έχει όρια πλέον, μια Ομοσπονδία χωρίς Στρατηγικό σχεδιασμό οδηγείτε στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Κατά την διάρκεια της ενασχόλησης μου με τα κυνηγετικά θέματα και με την παρουσία μου σε διάφορες συναντήσεις είτε συλλογικού επαρχιακού επιπέδου, είτε άτυπου επιπέδου(!), είτε Εκτελεστικού επιπέδου, έχω καταλάβει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είμαστε όχι 100 χρόνια πίσω, αλλά μια ολόκληρη χιλιετία. Έχω ακούσει από εκπροσώπους μας, να ζητούν την απαγόρευση συγκεκριμένου κυνηγίου διότι κάποιοι τυχόν να παρανομήσουν, έχω ακούσει να ζητούν να μην  δοθούν συγκεκριμένα κυνήγια διότι κάποιοι είναι ασυνείδητοι, έχω μάθει πως συγκεκριμένοι «σύλλογοι» κάνουν κοινές συνελεύσεις και αποστέλλουν επιστολές στην Ε.Ε.Ε. τους ζητώντας να μην δοθεί κανένα άλλο κυνήγι στις περιοχές τους, πέραν του κυνηγίου του λαγού και της πέρδικας, έχω ακούσει εκπροσώπους μας να καυχιόνται για το πόσους λαγούς «τσιλλούσαν ή τσιλλούν» οι σκύλοι τους πριν, κατά την διάρκεια και μετά το κυνήγι του ενδημικού θηράματος, έχω ακούσει για εκπροσώπους μας που κάνουν μυστικές συναντήσεις και συζητούν για τα άτομα που θα αναδείξουν στις ερχόμενες εκλογές και πώς να μην βγουν κάποιοι άλλοι, έχω ακούσει εκπρόσωπο μας να βρίζει με μένος Κυνηγετικούς Συλλόγους, έχω ακούσει νομίζω τα πάντα και σπάνια πλέον θα εντυπωσιαστώ με κάτι νεότερο.!!!!

Είναι ντροπή και αίσχος κάποιοι Εκπρόσωποι των κυνηγών και κάποιοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι να απαγορεύουν στους νομοταγείς κυνηγούς να κυνηγούν, να τους εντάσσουν στην ίδια κατηγορία με τους λαθροθήρες και τους ασυνείδητους, μάλιστα χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου όυτε για να βρούν λύσεις αλλά ούτε και για να ακούσουν απο άλλους, να μην τους ενδιαφέρουν ουδόλως τα ορθολογικά κυνήγια, να απαξιούν για την ορθολογιστική διαχείριση των ενδιαιτημάτων και των θηραμάτων και σε γενικές γραμμές να διαφαίνεται πως τους ενδιαφέρουν μόνο αυτά που τους συμφέρουν. Πάνω απο όλα όμως να μην έχουν την παραμικρή τεκμηρίωση επι των παροχημένων, δικτατορικών και απαρχαιωμένων  απόψεων τους...!!!!!

Καλά και ασφαλή κυνήγια με την ευχή κάποιοι, κάποτε να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση, διότι εν καιρώ η κυνηγετική μας κοινωνία, αντί να μακαρίζει θα καταριέται (όπως μου ανέφερε ένας ευσεβείς φίλος μου)…!!!!  

 

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ»…… Ηράκλειτος.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου