Σελίδες

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ


 
ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.


Ο  γραφών, αν και προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να είναι ήπιος και να κρατήσει χαμηλούς τόνους αφού προ μερικών εβδομάδων, διαφάνηκε πως οδεύαμε σε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές για τα κυνηγετικά μας δρώμενα, εντούτοις κάποιοι μας βγάζουν από τα ρούχα μας  με τις πράξεις και  τις δηλώσεις τους. Μας αναγκάζουν οι ίδιοι να γινόμαστε καυστικοί και αρνητικοί. Στο παρόν ιστολόγιο έχει αναφερθεί πολλάκις το κατά πόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν την όποια τεκμηρίωση αλλά και στο κατά πόσο πριν από την όποια συνάντηση ψηλά ιστάμενων ποιες κλίκες και συνωμοσίες είναι αυτές που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Είστε γελοίοι, με όλη τη σημασία της λέξεως, είστε άξεστοι και κρύβεστε πίσω από κλειστές αίθουσες με συνωμοσίες για συμφωνίες βασισμένες στις προσωπικές σας παρωχημένες αντιλήψεις και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά πέραν των κλειστών αιθουσών φλομώνετε στο ψέμα τους κυνηγούς και τους παραπληροφορείτε λέγοντας τους τα αντίθετα από αυτά που πράττετε και συνεχίζετε κάποιοι να διαιωνίζετε τον μύθο της λαθροθηρίας κατά το κυνήγι για προσωπικό σας και μόνο όφελος, κύριοι καταλάβετε επιτέλους ότι εκπροσωπείτε το κυνήγι, το ορθολογικό κυνήγι και τους νομοταγείς κυνηγούς, γνωρίζετε τι εστί κυνήγι?. Μας έχετε καταντήσει να ντρεπόμαστε να λέμε τα καθέκαστα σε συνάδελφους κυνηγούς εξ Ελλάδος ή και  από άλλες χώρες...!! .!!
Βγείτε δημόσια και δηλώστε τις θέσεις σας και πείτε και τις προσωπικές σας δικαιολογίες να σας ακούσουν οι κυνηγοί, να ακούσουν που τους  χαρακτηρίζετε όλους λαθροθήρες και παράνομους, να σας ακούσουν και να μάθουν ποιοι τους αντιπροσωπεύουν και πώς κατέληξαν εκεί. Το άκρο άροτρο της  γελοιότητας, οι πλείστοι  Κυν., Σύλλογοι να ζητούν τις αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό αλλά οι εκπρόσωποι τους στα Παγκύπρια Συμβούλια να τους αποκαλούν λαθροθήρες και να αρνούνται πεισματικά την όποια αλλαγή, μα τελικά ποιοι Κυν., Σύλλογοι σας ψηφίζουν και πώς βρεθήκατε εκεί.????

Το κυνήγι της φάσσας οδεύει και πάλι να δοθεί για 5 Κυριακές με την πάγια δικαιολογία και πάλι της λαθροθηρίας, δεν ντρέπεστε βρε γελοίοι, άξεστοι, υπάρχουν μελέτες κύριοι τις οποίες αρνείστε να αποδεχτείτε και που αναφέρουν πως κατά την διεξαγωγή του  νόμιμου κυνηγίου τα ποσοστά λαθροθηρίας είναι σχεδόν στο μηδέν σε σχέση με το σύνολο των κυνηγών που εξορμούν, αλλά ακόμη ποιο γελοίο είναι το γεγονός να δίνετε για την φάσσα 5 εξορμήσεις που είναι δεκαπλάσια σε πληθυσμό από την πέρδικα και λαγό που σε αντίθεση θα δώσετε 12-15 εξορμήσεις. ΟΧΙ κύριοι, με βάση το σκεπτικό σας και την πιθανότητα λαθροθηρίας, διότι αυτό κάνετε, ΤΙΜΩΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΡΜΟΎΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ…..ΓΕΛΟΙΟΙ, θα πρέπει λοιπόν το κυνήγι του ενδημικού να διαρκεί 0,5 εξορμήσεις την σεζόν, γελοίοι, να ξεκινά η ώρα 8 το πρωί και να τελειώνει η ώρα 11 το μεσημέρι μόνο για μία μέρα… ΓΕΛΟΙΟΙ…!!!

Αλλά πώς θα «προστατεύσετε» τα θηράματα ΣΑΣ για να μπορέσετε να φορτωθείτε του βάρους σας παράνομα και να μην σας τα «πάρουν» οι ΞΕΝΟΙ…? …ΓΕΛΟΙΟΙ..!!

Συνάδελφοι κυνηγοί, για ακόμη μία φορά κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη μας και κάνουν και τους καραγκιόζηδες πίσω από την πλάτη μας και για το θέμα της μπεκάτσας. Παρά τις όποιες προσπάθειες ακόμη και από το Ταμείο Θήρας  για να δοθεί φέτος, σας διαβεβαιώνω πως όλα οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στο να μην δοθεί και πάλι, η Επαρχιακή Λευκωσίας έχει πολλάκις ζητήσει το συγκεκριμένο κυνήγι και μάλιστα υπάρχουν αποφάσεις και με χάρτες από το 2009, αλλά παρά και την περσινή απόφαση της ολομέλειας της Ομοσπονδίας, φαίνεται ότι όλα ήταν για το θεαθήναι, αφού πέραν της Λευκωσίας καμία άλλη επαρχία δεν παρουσιάζει περιοχές, αλλά όλος γελοίος,  αποδέχονται την πρόταση της Λευκωσίας, εάν όμως η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε και η Λευκωσία θα αναγκαστεί να μην δώσει το συγκεκριμένο κυνήγι με σκοπό ορθά, να αποφύγει την μαζική κάθοδο στις περιοχές που θα δίνονταν. Γελοιότερο όλων αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία, άνθρωποι που εκπροσωπούν τους κυνηγούς και γενικά το κυνήγι να δηλώνουν « μα εγώ δεν έχω σκύλο, γιατί να δώσετε κυνήγι με συνοδεία σκύλου»…… ΓΕΛΟΙΟΙ..!!!!

Έχοντας λοιπόν λύσει, όλα μας τα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν τα κυνήγια μας, όπως απουσία ενταγμένων κυνηγών, ανεξέλεγκτη λαθροθηρία την νύκτα, απουσία ορθολογικού κυνηγίου μπεκάτσας, ορτυκιού κ.α., και  δεκάδες άλλα πάγια προβλήματα, οδεύουμε στην επίλυση του θέματος του αμπελοπουλιού..!!!, θα δοθεί  λέει κατά παρέλκυση και με όριο κάρπωσης.!!, καλά το τριγόνι γιατί δεν διεκδικείτε ή μήπως δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ..!!, αν κατάλαβα καλά με το λίγο μυαλό που κατέχω, από την στιγμή που θα είναι θηρεύσιμο, τα κέντρα θα το πωλούν και νόμιμα.??.

ΣΥΓΧΩΡΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ……..ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ.!!!!!

Τα πάντα ρεί….. Το μόνο σίγουρο στον κόσμο είναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.!!!     

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αποτελέσματα ψηφοφορίας.


ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Την 08η Απριλίου 2015 το παρόν ιστολόγιο  δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο,  ένα ερωτηματολόγιο με τέσσερις ερωτήσεις που κατά  το τελευταίο διάστημα είχαν μεγάλο μερίδιο συζήτησης στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ερωτήσεις αφορούν καίρια θέματα κυνηγετικής πολιτικής, εκσυγχρονισμού και προόδου του Κυπριακού κυνηγετικού μοντέλου, προώθηση του ορθολογικού κυνηγίου και προσπάθεια μείωσης της  κυνηγετικής πίεσης  συγκεκριμένων θηραμάτων. Οι ερωτήσεις αυτές δεν λύνουν τα όποια πάγια κυνηγετικά προβλήματα στην Κύπρο, αλλά είναι μία αρχή προόδου και κίνηση  προς την ορθή κατεύθυνση. Θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν πολλά άλλα για τα οποία κάποιοι ιθύνοντες αρνούνται πεισματικά να πράξουν και που θα βοηθούσαν τα μέγιστα, τα θηράματα μας, την κυνηγετική παιδεία, τους βιοτόπους κ.α., και προτιμούν  να αναλώνονται στην αμφισβήτηση της παρούσας προσπάθειας, δηλώνοντας πως θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παρουσιάσουν χιλιάδες συναδέλφους κυνηγούς που θα αντέστρεφαν το αποτέλεσμα που θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά, όπως επίσης σε δηλώσεις του τύπου «κανένας  δεν θέλει κυνήγι μπεκάτσας με συνοδεία σκύλου». Είναι καιρός πλέον το κυνηγετικό μας σύστημα να εκσυγχρονιστεί, είναι καιρός πλέον τα αρμόδια όργανα να λαμβάνουν αποφάσεις προς όφελος των νόμιμων κυνηγών, είναι καιρός πλέον η Ομοσπονδία σαν το ανώτερο όργανο εκπροσώπησης των κυνηγών, να δηλώσει και να απαιτήσει δημόσια πως στηρίζει το ορθολογικό κυνήγι και κατά συνέπεια  τους νομοταγείς κυνηγούς.
Ο κυνηγός έχει κουραστεί πλέον με τις φτηνές  δικαιολογίες  που εδώ και δεκαετίες ρίχνονται στα μούτρα τους, στερώντας  τους ορθολογικά κυνήγια για χάριν κάποιων αδιόρθωτων και παρωχημένων μυαλών που έφεραν τα πράγματα εδώ που βρίσκονται.!!!       
Σκοπός λοιπόν του ιστολογίου ήταν να δοθούν  απαντήσεις από τους συνάδελφους κυνηγούς  αλλά και  να αγγίξει μία προσέλευση που να αντιστοιχεί με το 1% των ανανεωμένων αδειών κυνηγίου για το 2015. Η μεθοδολογία αυτή βασίζεται στους  (Kotler & Keller 2006), αφού δείγματα με μέγεθος του 1% του πληθυσμού, μπορούν πολύ συχνά να εξασφαλίσουν πολύ υψηλή συνέπεια στο αποτέλεσμα. Το ερωτηματολόγιο δεχόταν απαντήσεις για 30 μέρες και ο κάθε ψηφοφόρος είχε το δικαίωμα μίας ψήφου.  Το ερωτηματολόγιο κοινοποιήθηκε δεκάδες φορές στο facebook αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 4 ερωτήσεις έλαβαν μέρος κατά μέσο όρο 401 άτομα ανά ερώτηση, το ποσοστό  αυτό  στον βαθμό του 1% αντιστοιχεί σε 40100 άτομα. Συνολικά και μεμονωμένα έχουμε να κάνουμε με 1607 ψήφους ποσοστό που σε σχέση με το σύνολο των ανανεωμένων αδειών κυνηγίου για την περίοδο 2014-2015 που ήταν 42182, αγγίζει το 3,8%. Επίσης είναι γνωστό και φάνηκε στην πορεία πως τα ποσοστά ανά ερώτηση δεν ήταν σταθερά όμοια, αποτέλεσμα που δηλώνει ξεκάθαρα πως αρκετοί συνάδελφοι κυνηγοί ήταν επιλεκτικοί σε ποιες ερωτήσεις απαντούσαν και ως εκ τούτου το συνολικό ποσοστό συμμετοχής είναι αρκετά μεγαλύτερο και βρίσκεται κάπου μεταξύ 0,95% και 3,8%, αποτέλεσμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.!    
Το ερωτηματολόγιο πέραν των  απλών κοινοποιήσεων στο διαδίκτυο, κοινοποιήθηκε και σε όλους τους Κυν. Συλλόγους που διατηρούν σελίδα στο διαδίκτυο για σκοπούς ενημέρωσης των μελών τους, οι οποίοι αριθμητικά ξεπερνούν τους 40 συνολικά και είναι από όλες τις επαρχίες, μεταξύ αυτών και προέδρων συμβουλίων, μελών Κυν. Συλλόγων  αλλά και σε πολλούς ανένταχτους συνάδελφους κυνηγούς από όλη την Κύπρο και από όλες τις ηλικίες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.:

Ερώτηση Νο1:

ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ & ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ.

Σημ,:   O νόμος περί εγγραφής και χρήσης  κυνηγετικού σκύλου, υπάρχει αλλά είναι ανενεργός για άγνωστους λόγους. Προνοεί την εγγραφή του κυνηγητικού σκύλου σε μητρώα του Ταμείο Θήρας για σκοπούς χορήγησης άδειας  χρήσης και κατοχής. Για να εγγραφεί σε τύπο που αποφασίζει  ο εκάστοτε Προϊστάμενος,  ο σκύλος θα πρέπει να έχει ενεργό βιβλιάριο υγείας, μόνιμη σήμανση και ότι άλλο προνοεί  ο γενικός περι σκύλων νόμος. Γιατί οι αρμόδιοι δεν τον  λειτουργούν?
Κάτι  τέτοιο θα μειώσει αφάνταστα τα αδέσποτα, θα προωθήσει την κυνοφιλία, θα μειώσει την χρήση μεγάλου αριθμού σκύλων κατά την διάρκεια του κυνηγίου ή εκπαιδευτικών, θα υπάρχει μητρώο και έλεγχος και επιτέλους θα ανοίξει και η πόρτα για να κυνηγούμε όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη, δηλαδή με την συνοδεία του κυνηγετικού μας συντρόφου που δεν είναι άλλος από τον κυνηγετικό σκύλο, αλλά  και πολλά άλλα  που εδώ και δεκάδες  χρόνια προσφέρει σε άλλες  χώρες της Ευρώπης.

*Στον γραφών δηλώθηκε πως δεν λειτουργεί διότι το Ταμείο Θήρας δεν έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, οχήματα μεταφοράς και μηχανάκια ελέγχου σήμανσης.!!!!!!!!! 


Ερώτηση Νο2:

ΚΥΝΗΓΙ ΟΡΤΥΚΙΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ  ΣΚΥΛΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ  ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΡΤΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ.

 Σημ,:  Πάλι η χώρα μας στην πρωτοπορία και σε αυτό το κυνήγι, ένα κυνήγι που γίνεται με την συνοδεία ηχομιμητικής  συσκευής, δικτύων και  αναθρήκας. Για δεκαετίες  η Ομοσπονδία δίνει ασήμαντα και μικρά κομμάτια που δεν έχουν την παραμικρή κινητικότητα από ορτύκια, αφού τα πουλιά «κατεβαίνουν» στις άλλες περιοχές, με τα εκατοντάδες μηχανάκια και  που απαγορεύεται ο κυνηγετικός σκύλος ( ήμαρτον Κύριε μου, να απαγορεύεται ο κυνηγετικός σκύλος από το να κυνηγήσει)!!!.. Με την πάροδο των χρόνων λοιπόν η χρήση παράνομων μέσων έγινε ρουτίνα, με του παράνομους να τοποθετούν δίκτυα και τους νομοταγείς να τρέχουν να μπουν  πίσω από τους παράνομους μπας και πιάσουν κανένα ορτύκι, αυτή είναι η κυνηγετική παιδεία που διδάσκετο  για δεκαετίες και με τους αρμοδίους να απουσιάζουν και τώρα οι νομοταγείς κυνηγοί να παρακαλούν λες και κάνουν ελεημοσύνη, για να κυνηγήσουν ορθολογιστικά το ορτύκι και μάλιστα σε μερικές περιοχές, αν είναι δυνατόν.
 


Ερώτηση Νο3 :

ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΠΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ.
Σημ,: Και πάλι στην πρωτοπορία η Κύπρος, διδάσκει κυνηγετική συνείδηση και παιδεία δίνοντας στους όποιους καιροσκόπους, λαθροθήρες και έμπορους να καρπώνονται το βάρος τους σε θηράματα. Διδάσκουμε στους νέους κυνηγούς την ακράτεια και την ασέβεια  στα θηράματα αφήνοντας τους να πυροβολούν όσα θέλουν, ενώ άλλοι σου λένε μα άμα τα βρω να μεν τα σφάξω..???..Μάλλον κάπου έχει χαθεί η έννοια της λέξης κυνήγι και η ευθύνες γνωρίζουμε πολύ καλά ποιους βαραίνουν.!!.  




Ερώτηση Νο4:  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ.
Σημ,: Για ακόμη μια φορά, αφού τυγχάνουμε να είμαστε κατά πολλούς η χώρα της πατέντας, κυνηγούμε τα αποδημητικά θηράματα μόνο Τετάρτη και Κυριακή, έχω  αρκετές φορές  διερωτηθεί στο κατά πόσο και ποιοι έρχονται σε επαφή και διαπραγματεύονται την κάθοδο των θηραμάτων μόνο τις Τετάρτες και τις Κυριακές και μάλιστα χωρίς όριο κάρπωσης, μοιάζει με κάποια αναφορά κάποιων «κυρίων» στα ανώτερα κλιμάκια αποφάσεων, που δήλωσαν πριν μερικά χρόνια  με θράσος  χιλίων γαιδάρων πως  πρέπει να κυνηγούμε τις φάσσες  μόνο τις Κυριακές για να μαζεύονται και να παίζουμε  πολλές!!!!!!!!





ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.. Το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.!!