Σελίδες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Μια κυνηγετική περίοδος μόλις έκλεισε και ήδη άρχισαν οι διεργασίες για την επόμενη. Γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι και πάλι ο νόμιμος κυνηγός θα ειναι στο ίδιο έργο θεατής, σε ένα έργο που επαναλαμβάνεται εδώ και δεκάδες χρόνια, με την ιδια αποτυχία και με την συνεχή μείωση των θηραμάτων για διάφορους λόγους, να επαναλαμβάνουμε πως κάθε πέρσι και καλητερα.
Οπως και πέρσι, πρόπερσι, αλλα και πριν δεκάδες χρόνια, η μοναδική έγνοια των "αρμοδίων" ειναι τα πάρε-δώσε για το κλείσιμο και άνοιγμα περιοχών, τίποτα άλλο δεν λαμβάνεται υπόψην και για τίποτα άλλο δεν ενδιαφέρει τους "κυρίους". Μεγάλη βεβαια ευθύνη έχει και ο απλός κυνηγός, αφου με την λήξη της κυνηγετικής περιόδου, βάζει το όπλο στο ντουλάπι και αναμένει την νέα σεζόν χωρις να τον ενδιαφέρει τίποτα και  με πλήρης απουσία απο τους Κυν. Συλλόγους.
Γνώμονας του πάρε-δώσε, ειναι και η γνωστή σε όλους "νοοτροπία" μας, ενώ το μόνο που ενδιαφέρει ειναι το κυνήγι του ενδημικού. Φάσσα, ορτύκια, τρυγόνια, καθημερινές υπάρχουν μόνο για συγκεκριμένους παράνομους και "προνομιούχους".

Φάσσα.......
Το κυνήγι της, του οποίου η έναρξη έρχεται μετά απο μια 6μηνη αποχή, όπου ο κυνηγός αγωνιά και θέλει να βγει στην φύση, εμείς έχουμε ανακαλύψει μια πρωτοποριακή μέθοδο κυνηγιού, που αντί να μας ήρεμα και να μας χαλαρώνει, αντιθέτως μας κάνει αχόρταγος, βαρβάρους, άξεστους και κοινώς νεαντερταλ. Ονομάζεται το κυνήγι ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ποσοστό των επιτρεπόμενων περιοχών για το εν λόγο κυνήγι, που η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού εισηγείται.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ειναι η Επαρχία Παφου όπου ειναι και οι παραδοσιακές περιοχές για το εν λόγο κυνήγι. Τα μηδαμινά ποσοστά που δίδονται δημιουργούν τέτοιο συνωστισμό που πραγματικά διερωτάται κανείς κατα ποσό αυτό ονομάζεται κυνήγι η τρόπος διεξαγωγής μαχών
μεταξύ των κυνηγών για το ποιος θα προλάβει να πιάσει κάποιο πόστο.

Το κυνήγι θα έπρεπε να ειναι ένας τρόπος χαλάρωσης και ξεκούρασης για τον κυνηγό που μετά απο μακράν περίοδο απραξίας ευελπιστεί να βγει στην φύση. Αντιθέτως οι "αρμόδιοι" με τις  αποφάσεις τους, δημιουργούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία και άγχος. Πάγια δικαιολογία : Η δήθεν διαχείρηση των θηραμάτων...!!!!... Απορώ βέβαια με τόση πολλή διαχείρηση, ολα αυτα τα χρόνια θα έπρεπε κάθε πρωί τα θηράματα μας απο την πολλή αυτή διαχείρηση, να κακαριζουν και να παρελαύνουν στα πεζοδρόμια και στα μπαλκόνια μας...!!!!!
Οπως και σε ολα τα αλλα μας κυνήγια, άνεφ ανώτατου ορίου καρπωσης ή οπως ορτύκια που δίδονται ολόκληρες περιοχές χωρις τον ενδεδειγμένο τροπο κυνηγιού τους, αλλα δώρο στους παράνομους με τα δίκτυα και τα μηχανάκια, μπεκάτσα κ.α.,  έτσι και σε αυτό πάμε αντίθετα απο κάθε ευρωπαϊκό κράτος, έχοντας ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις με νοοτροπίες που άπτονται προσωπικών αντιλήψεων πλήρους άσχετων με το ορθολογιστικό κυνήγι. Αντί να αντιληφθούμε τα επαναλαμβανόμενα λάθη μας και να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές στον τροπο διεξαγωγής των
κυνηγιων μας, καποιοι που έχουν αυτοκαθοριστεί ως εμπειρογνώμονες οδηγούν τον Κύπριο κυνηγό σε απόγνωση, αλλα και τους βιότοπους μας σε χρεοκοπία.!!

"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ"......  Το μόνο σίγουρο ειναι η αλλαγή. Ηρακλειτος.

2 σχόλια:

  1. Ακομα ενα αρθρο (απο τα πολλα) που οι κυνηγοι εκφραζουν τις απαιτησεις τους..! (ανοιγματα περιοχων,καθιμερινες,κηνηγια με σκυλο, κ.α..)
    Ποτε επιτελους θα αρχησουμε να διαβαζουμε αρθρα για το τι οφειλουν οι κυνηγοι να κανουν και να προσφερουν για το μελλον του κηνυγιου? (κυνηγετικη συνειδηση, ενταξη σε οργανομενα συνολα, ενεργη συμμετοχη σε διαφορα διαχειριστικα εργα εμπλουτισμου και προστασιας των θηραματων, αποκοπη των παρανομουντων απο την κυνηγετικη οικογενεια, κ.α....?)
    Βρειτε επιτελους, τροπους να ενημερωνετε των κυνηγοκοσμο, προσπαθοντας να τους ενσταλαξετε κυνηγετικη συνηδειση ,που τοσο πολυ χρειαζονται ολοι ανεξαιρετως ,για να μην ερθει εκεινη η μερα που κανενας δεν θα ξανακυνηγησει στην κυπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Νικόλα, ακόμα και στο παρόν άρθρο κάνω αναφορά στην απουσία των κυνηγών και την αδιαφορία τους, πολύ περισσότερο και σε προηγούμενα άρθρα του παρόντος ιστολογίου, όπου έυλογα ένας άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει ότι η απουσία της πλειοψηφίας των κυνηγών, αφου μόνο 9500 χιλιάδες ειναι ενταγμένοι, έναντι 48-50 χιλιάδων, προσδίδει σκοπιμότητα απο τους αρμόδιους, αφου παρά τις προτάσεις πολλών Κυν. Συλλόγων, δεν γίνεται τίποτα προς την σωστή κατεύθυνση. Η νοοτροπία και η ευσυνειδησία ειναι άμεσα συνδεδεμένη με το παρόν κυνηγετικό σύστημα. Για όσο καιρό θα παραμένει αναχρονιστικό και με άσχετους στην εξουσία, όλες οι προσπάθειες, ειτε Κυν. Συλλόγων, ειτε μεμονωμένα ειναι καταδικασμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή