Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ..;;;


 
 
«ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΟΛΥ  ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ  ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ».

Ο τελευταίος χρόνος που πέρασε, έχει κάνει και τον πιο δύσπιστο συνάδελφο κυνηγό  να πειστεί εν τέλει για τα συμφέροντα, προσωπικά και οικονομικά  που κρύβονται πίσω από κλειστές αίθουσες, πίσω από το Ταμείο Θήρας, Διαχειριστικές και Ομοσπονδίες. Συμφέροντα που γεννούν αποφάσεις άσχετες με κάθε κυνηγετικό διαχειριστικό σχέδιο, άσχετες με την έννοια κυνήγι, αποφάσεις που πηγάζουν από κυνηγούς της εποχής της βράκας και του βουρκάτορα.  
Κύριε Προϊστάμενε, ένας νοήμον άνθρωπος βλέποντας την προσπάθεια σας να σταματήσει η προσπάθεια των Συλλόγων για ορθολογιστικό εμπλουτισμό περδικιών, μπορεί  εύκολα να συμπεράνει πως κάτι κρύβετε πίσω από όλο αυτό. Οι Κυν., Σύλλογοι με δικά τους έξοδα ξεκίνησαν μία προσπάθεια που εσείς δεν έχετε κάνει ποτέ σας παρά το ότι πληρώνεστε για αυτό, η επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα εμπλουτίσει  σε αντίθεση με τις δικές σας και καλά οργανωμένες ( ;?! ) προσφορές και απελευθερώσεις μη υγειονομικά εγκριμένων περδικιών για κρεατοσυλλογή και τροφή των αρπάγων ένα μήνα πριν την έναρξη του κυνηγίου του ενδημικού θηράματος. Τρία εκτροφεία λαγών που Κυν., Συλλόγοι με δικά τους έξοδά και κόπους έχουν κατασκευάσει, τυγχάνουν της απαξίωσης σας, αφού  τιμήσατε και ευχαριστήσατε τους δύο με από ένα ζευγάρι ενώ τον τρίτο με έναν αρσενικό που όλοι μας περιμένουμε το Άγιο Πνεύμα εδώ και 3 μήνες, να τον αφήσει έγκυο. Τυχόν επιτυχία λοιπόν θα αναγκάσει τον Υπουργό να σας ζητήσει να δοθούν ακόμα περισσότεροι νεοσσοί στους Συλλόγους που αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης θα είναι η κατάργηση των μέχρι τώρα απελευθερώσεων και η εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο από το κράτος και ταυτόχρονα  θα σας δυναμώσει  πολύ τον  προϋπολογισμός σας με σκοπό να πράξετε επιτέλους, εποικοδομητικό  έργο στα θηράματα και τους βιοτόπους, αφού είναι γνωστό πως ο φετινός προϋπολογισμός σας,  ίσα-ίσα που καλύπτει τους μισθούς σας. Αντ΄ αυτού βάζετε συνεχώς τροχοπέδη σε κάθε πρόταση και με την Ομοσπονδία να απουσιάζει εσκεμμένα και συνοδοιπόρο σας. Πείθετε και τον κάθε δύσπιστο πως θέλετε πάση θυσία να παραμείνει το κατεστημένο που έχετε δημιουργήσει και πάση θυσία να συνεχίσετε το αποτυχημένο μοντέλο απελευθερώσεων με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, πρέπει δηλαδή να γίνονται αγορές περδικιών υπό αυτό τον τρόπο, πρέπει να καλύπτουμε τους εστιάτορες που πωλούν απαγορευμένα και θηρεύσιμα είδη, πρέπει να καλύπτουμε μη εκλεγμένους  αναρμόδιους και να εισακούμε τις απαρχαιωμένες απόψεις τους. Στα τόσα χρόνια παρουσίας σας στο Ταμείο Θήρας και με την σύμφωνη γνώμη της εκάστοτε Διαχειριστικής της  Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ., έχετε κρατήσει  ζωντανό ένα απαρχαιωμένο και διεφθαρμένο κυνηγετικό μοντέλο, που κατασκεύασαν άνθρωποι άσχετοι με την έννοια κυνήγι και με λέξεις όπως «διαχείριση», «ορθολογιστικό κυνήγι», «στρατηγικός σχεδιασμός», «όραμα», «στόχος», να απουσιάζουν παντελώς από το λεξιλόγιο σας.

Οι αποφάσεις σας και τα αποτελέσματα αυτών, ντροπιάζουν και προσβάλουν όχι μόνο εντός της Κύπρου αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, είστε άξεστοι και αναρμόδιοι και πέραν του πορτοκαλί γιλέκου, δεν έχετε προσφέρει απολύτως τίποτα στους νόμιμους κυνηγούς, στα θηράματα και γενικά στους βιοτόπους, συμπορευόμενος με την Ομοσπονδία η οποία σφυρίζει αδιάφορη, αφού μοιράζεστε  τα ίδια μυαλά και συμφέροντα.

Εύγε κύριοι και εις ανώτερα..:
  • Καλοκαιρινό κυνήγι φάσσας  4 εξορμήσεων ( Τετάρτη- Κυριακή).
  • Κυνήγι ορτυκιού χωρίς την συνοδεία σκύλου (Καθημερινά για να καλύπτετε τους κουμπάρους σας με τα δίκτυα και τις ηχομιμητικές συσκευές).
  • Κυνήγι μπεκάτσας χωρίς την συνοδεία σκύλου.
  • Όλα τα αποδημητικά θηράματα χωρίς ανώτατο όριο κάρπωσης (Για να προωθείτε  την ασέβεια προς τα θηράματα και για να βοηθάτε τους φίλους, κουμπάρους, συνεργάτες σας, στην εμπορική εκμετάλλευση αλλά και στις πωλήσεις παράνομων μέσων κάρπωσης από τους εμπόρους)
  • Κυνήγι τσίκλας μόνο Τετάρτη- Κυριακή( Διότι ο κουμπάρος δεν μπορεί να πάει άλλες μέρες και δεν θέλει να του πάρουν τα θηράματα του!!).
  • Με τον Ουλαμό πάταξης λαθροθηρίας του Ταμείου, να είναι απών.
  • Με τις δικαστικές αρχές, να απαξιούν το κυνήγι και τους νόμους του.
  • Κλείσιμο περιοχών προς διευκόλυνση των κουμπάρων που βάζουν δίκτυα.
  • Κλείσιμο περιοχών και αλλαγή ημερομηνιών για να μην ενοχλούμε τους παραθεριστές και τις μεμονωμένες  κατοικίες.
Τελικά η κυνηγετική παιδεία και νοοτροπία στην οποία συχνός αναφέρεστε, την φέρουμε μαζί μας ή εσείς την έχετε καλλιεργήσει…???  
Σκοπός σας μετά από όλα αυτά είναι ο εμπλουτισμός, η ανάπτυξη,  το ορθολογιστικό κυνήγι, η συμπαράσταση του νόμιμου κυνηγού  ή μήπως η συγκάλυψη προσωπικών αντιλήψεων  και οικονομικών συμφερόντων του κάθε έμπορα, άξεστου, παράνομου και ασυνείδητου..???
Ακούει κανείς..??..Υπάρχουν αρμόδιοι..??..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ..!!!!!!

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ»…. Το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.!!

1 σχόλιο:

  1. Κυριοι θα ηθελα να μας εξηγησετε, γιατι απαιτατε με τοσο σθενος το καθημερινο κυνηγι τζικλας? Δεν ειναι τριγονι που κανει σταθμο καποιων ορων στην κυπρο και μετα συνεχιζει το ταξιδι του! Η τζικλα καθετε στην κυπρο απο τα μεσα οκτωβριου μεχρι και το τελος μαρτιου! Η τζικλα λιμπιζει στα αμπελια, στους ελαιωνες και γενικα στα διαφορα φαγια που εχει το νησι.. απο τις κουρνιες της πραγματοποια περασματα προς τα φαγια και μετα παλε πισω.. αυτο το κανει για περιοδο περαν των 4 μηνων! Εχουμε υπεραρκετο χρονο να τες κυνηγισουμε ολοι! Ετσι και αλιως ελαχιστες απο τις τζικλες που ερχoντε εδω φευγουν στο τελος ζωντανες, οποταν μην ανησυχατε πως δεν θα τες κοψετε καπου γιατι θα ερτουν και θα φυγουν! Το πιο συμαντικο ομως που πρεπει να σκεφτειτε πολυ καλα, και προτιστως λογο αυτου σας καλω να αναθεωρεισετε την απαιτηση σας αυτη ειναι και ο τροπος που κυνηγουμε την τζικλα! Η τζικλα θελει να εχει κυνηγους σε μια περιοχη για να παιχτει.. παρτε για παραδειγμα τις τελευταιες μερες του φλεβαρη που το κυνηγι ειναι καθημερινο στην επικρατεια.. αυτες τις μερες οι τζικλες δεν παιζουντε επειδη δεν εχει αρκετους κυνηγους, λογο του οτι ως γνωστο ο κοσμος δουλευει τις καθημερινες.. εξηγηστε μας ποιου το συμφερον θα ικανοπιοισει αυτη η παραλογη απαιτηση σας? Ισως καποιον συνταξιουχων? Που ισως και αυτοι να μην πανε καθε μερα γιατι ειναι κουραστικο λογο ηλικιας? Τι πιστευετε? οτι 2 φορες την βδομαδα δεν ειναι αρκετες για να ξιλιψουμε τες λιγες τζικλες που μας ερχοντε? Σας καλω να σκεφτειτε σοβαρα και να αναθεωρεισετε την παραλογη και χωρις καμια ουσια απαιτηση σας ( που ισως να θελει να εξηπηρετησει μεμονομενα τα συμφεροντα καποιας μικρης μεριδας εποιτηδιων, που θελουν να πολεμησουν τα συμφεροντα καποιων αλλων εποιτηδιων , και παει λεγοντας.... ) και να ζητατε ουσιωδεις αλλα και λειτουργεικες αλλαγες που θα ικανοποιησουν την συντριπτικη πλειοψηφια των κυνηγων! Απαιτηστε λιγα και καλα ετσι ωστε να μπορεσουν να μας δωθουν καποια απο αυτα στο μελλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή