Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΚ & ΔΑΖ

ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

                                                                           
Η διαχειριστική επιτροπή της Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ., μεσα απο την έννοια της ονομασίας της, θα έπρεπε να ειναι μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, διαχειριστικές γνώσεις, στόχους και πάνω απο ολα θέληση και αγάπη για τα θηράματα και την φύση. Η ομάδα αυτή έχει την δυνατότητα να  καθορίσει την πορεία του Ταμείου Θήρας και ταυτοχρονα να εκμεταλλευτεί τους επιστημονικά καταρτισμένους αξιωματούχους του, έτσι ώστε να εκπονεί μελέτες, έρευνες και να καθορίζει μακροχρόνιες στρατηγικές.
Στην Κυπριακή Κυνηγετική Πραγματικότητα ομως, η διαχειριστική αυτή επιτροπή φένεται εκ του αποτελέσματος, να αποτελείτε απο ανθρώπους με παρωχημένες αντιλήψεις, αφου τους έχουν τοποθετήσει εκεί ομοίοι τους, που δεν ειναι σε θέση να διαχωρίσουν την διαφορά ΘΗΡΑΣ απο το ΚΥΝΗΓΙ. Άνθρωποι που δεν έχουν όραμα και στόχους, που δεν έχουν γνώσεις αλλα και που δεν θέλουν και να μάθουν ή έστω να ανοίξουν τα μάτια τους για να δουν τον γκρεμό στον οποίο μας οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια. Στα τόσα χρόνια λειτουργίας αυτού του θεσμού, δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, παρά μόνο το διαχειριστικό σχέδιο της πέρδικας, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αποκλειστικά απο το Ταμείο Θήρας και που διαβάζοντας το, ένας υγιής νους διερωτάται πως αν αυτό ειναι η εξέλιξη, τότε τόσα χρόνια τι εγινετο.;;; Η διαχειριστική επιτροπή λοιπόν, που επ´ ουδενή δεν την λες διαχειριστική, ειναι μια πλάνη που υπάρχει απλά για σκοπούς συνεννόησης των δυο μερών, έτσι ώστε να συνεχίσει να διαιωνίζεται η παρούσα κατάσταση. Κανένα μερος εκ των δυο δεν αντιλέγει του άλλου παρά μόνο σε περιόδους ανάγκης, μπορεί να ρίξουν λίγη στάχτη στα μάτια μας, με μερικά φραστικά πάρε-δώσε.
Το παρόν κυνηγετικό σύστημα τους προσφέρει την δύναμη που χρειάζονται για να παραμένουν στις θέσεις που έχουν καταλάβει ανάξια, παρομοίως οπως και η πλειοψηφία των 35 αλλα και των  65 απο τα Επαρχιακά Τμήματα, αφου η συνέχιση του παρόντος κυνηγετικού συστήματος δείχνει να τους βολεύει καλά σε σημείο που να έχουν ράψει και τα παντελόνια τους πάνω στις καρέκλες.
Ένας οργανισμός που κατ´ επανάληψη, λειτουργεί με ένα σύστημα που έχει πολλάκις δοκιμαστεί και  αποτύχει θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ".... Το μόνο σίγουρο ειναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.


2 σχόλια:

  1. πολυ σωστα τα λετε ,προσωπικα πριν καποιες δεκαετιες ειχα επισημανει και προειδοποιησει για την καταστροφη που καθοδηγουσαν τον θηραματικο μας πλουτο.Αντι οποιασδηποτε προσπαθειας για να διορθωθει η κατασταση εκαμναν προτασεις στους αντιφρονουντες να συμπλευσουν μαζι τους διδοντας τους
    μαλιστα και θεσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ολα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν οι κύριοι να επιδείξουν.
    Υπάρχει μόνο ένα πεπαλαιωμένο κυνηγετικό σύστημα που σκοπό και στόχο έχει μόνο να καλύπτει προσωπικά και άλλα συμφέροντα, μέσα σε αυτά ο μόνος που δεν συγκαταλέγεται είναι ο νόμιμος κυνηγός..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή