Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΣΚΟΠΟΣ ΙΔΡΥΔΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.


ΆΛΛΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ. (Ελληνική παροιμία..!!!)

Το παρόν ιστολόγιο ακλουθώντας πολιτική ενημέρωσης των συνάδελφων Κύπριων κυνηγών, θα σας παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και αποσπασματικά, το ιδρυτικό καταστατικό της «ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ», σκοπός βέβαια είναι να κρίνετε από μόνοι σας τι εφαρμόζετε και τι όχι όπως επίσης που έχει πετύχει με βάση το καταστατικό και πού όχι ακλουθώντας  γνωστές και πάγιες  παρωχημένες  πρακτικές, που διαβάζοντας το καταστατικό θα κρίνετε και την ορθότητα τους.!!!!!
Προσωπικά πέραν της εκπροσώπησης, διάρκειας θητείας, πληρωμής  και κάποιων άλλων διαδικαστικών  θεμάτων, το παρόν καταστατικό όπως θα κρίνετε και εσείς οι ίδιοι όταν θα ολοκληρωθεί πλήρως η παρουσίαση του, είναι πραγματικά εξαιρετικό,  τώρα στο κατά πόσο και πώς εφαρμόζεται, είπαμε θα το κρίνετε  εσείς οι ίδιοι.  
Αρχίζουμε με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’
ΣΚΟΠΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
Άρθρο 4.  
1.       Ως κύριους σκοπούς η Ομοσπονδία έχει:
1.1. Την προστασία, την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό της Κυπριακής Πανίδας και την διατήρηση και ανάπτυξη των πηγών κυνηγίου στην Κύπρο στα πλαίσια αειφόρου διαχείρισης.
1.2. Την προαγωγή του κυνηγίου ως αθλήματος.
1.3. Την οργάνωση όλων των κυνηγών σε Κυνηγετικούς Συλλόγους σε κάθε Δήμο ή Χωριό, ή Ενορία Δήμου ή Χωριού και την ένταξη τους στην Ομοσπονδία μέσω των κατά τόπων αρμόδιων Επαρχιακών Τμημάτων της Ομοσπονδίας.
1.4. Τον συντονισμό της δράσης των Κυνηγετικών Συλλόγων προς βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του κυνηγίου.
1.5. Τον έλεγχο των Κυνηγετικών Συλλόγων για την εφαρμογή της  Κυνηγετικής Πολιτικής της Ομοσπονδίας. Την εκδίκαση κάθε διαφοράς ή ζητήματος μεταξύ κυνηγών ή Συλλόγων, που σχετίζονται με τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και σε θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των Κυνηγετικών Συλλόγων και την διαχείριση των κυνηγετικών πραγμάτων όπως προβλέπονται στο παρόν καταστατικό.
1.6. Την μελέτη και ρύθμιση σε συνεργασία με τις πολιτικές αρχές των κυνηγετικών θεμάτων και γενικά κάθε θέματος που σχετίζετε με την προαγωγή του κυνηγετικού αθλήματος.
1.7. Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες οργανώσεις, την φροντίδα για τους Κυνηγετικούς Σκύλους, την βελτίωση του είδους τους, καθώς και την εποπτεία της πιστοποίησης της καθαροαιμίας τους.  
1.8. Την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των Κυνηγετικών Συλλόγων, των μελών τους και άλλων ομοειδών και παρεμφερών οργανώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.  
1.9. Το σεβασμό και την προσήλωση προς τους γραπτούς και άγραφους Νόμους του κυνηγίου.
1.10.          Την ακάματη φροντίδα για την εμπέδωση της «Κυνηγετικής Συνείδησης» η οποία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε κυνηγετικού πολιτισμού.
1.11.          Την ένταξη της Ομοσπονδίας σε Διεθνείς Οργανισμούς και Οργανώσεις που επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
1.12.          Την εκτύπωση, διανομή, δημοσίευση και κυκλοφορία περιοδικών, εφημερίδων και άλλων εντύπων με στόχο την προώθηση των σκοπών της Ομοσπονδίας και ενημέρωση του κοινού επί παντός Κυνηγετικού ζητήματος , συμφώνως της εκάστοτε ισχύουσας Νομοθεσίας.
1.13.          Την οικονομική ενίσχυση των Κυνηγετικών Συλλόγων προς υλοποίηση των σχεδίων δράσης τους και των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας και γενικά την προώθηση των σκοπών της Ομοσπονδίας.
1.14.          Την προώθηση και βελτίωση της σκοπευτικής ικανότητας των μελών των Κυνηγετικών Συλλόγων.
1.15.          Την προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος στα πλαίσια πολύπλευρης και ισοζυγισμένης εθνικής πολιτικής που κατοχυρώνει τα αναπαλλοτρίωτα από καταβολής του ανθρώπου, δικαιώματα άσκησης του κυνηγίου. 
 
Τα συμπεράσματα δικά σας.!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

 
TΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ…… Το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή. Ηράκλειτος.!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου